Cercetătorii anunță testul genetic prenatal al viitorului

Genetic Cluj 2 149 of 213

Oamenii de știință au anunțat recent o descoperire care reprezintă un salt uriaș și o veste bună pentru toți viitorii părinți, îngrijorați de faptul că cel mic s-ar putea naște cu o boală genetică. Un nou test non-invaziv, elaborat de doctorul Rossa Chiu de la Universitatea Chineză din Hong Kong, le poate spune acestora, încă din săptămâna a 6-a de sarcină, care este riscul ca fătul să dezvolte o afecțiune genetică precum distrofia musculară, hemofilia, fibroza chistică, siclemia sau talasemia, boli grave, cauzate de mutații la nivelul unei singure gene.

5 motive să alegeți Genetic Center pentru testări genetice în 2017

GC
Medicina genetică este, fără dubiu, medicina viitorului, dar cucerește deja prezentul cu testări la îndemâna noastră, a tuturor, care ne pot schimba radical viețile. Gândiți-vă doar în câte privințe ne pot ajuta testările genetice făcute cu acuratețe și profesionalism:

 ·        dacă nu reușim să obținem o sarcină, ne indică dacă sunt probleme genetice care ne împiedică visul

 ·        după ce o obținem, ne spun dacă viitorul copil prezintă sau nu riscuri de boli genetice

·        apoi, testele genetice ne fac să primim tratamente personalizate - țintite pentru tipul de mutație suferit – în cazul unui cancer

·     ne ajută să știm dacă moștenim anumite riscuri de maladii de la rudele noastre și câte și mai câte.

Important este însă și unde alegem să facem aceste analize genetice atât de utile. Iată de ce pledăm pentru Genetic Center – nu din motive de laudă, ci de informare corectă, căci dacă nu aflați aceste informații de la noi, cum le puteți cunoaște și face alegerea potrivită pentru dumneavoastră?

Analizele genetice de trombofilie in sarcina – de ce sunt importante?

15271759 388667901468498 8206042004115279187 o

Auzim tot mai des despre femei insarcinate care intampina probleme din cauza mutatiilor trombofilice – fie sufera avorturi spontane care aparent nu au nicio cauza evidenta, fie au sarcini cu risc care nu se dezvolta asa cum ar trebui. Am vorbit cu doamna doctor Ana-Maria Neagu, specialista Genetic Center in hematologie, despre riscurile trombofiliei in sarcina. Pachetele noastre de analize genetice pentru trombofilie pot fi accesate AICI

Ce este trombofilia si cum se manifesta?

Doamna doctor Ana-Maria Neagu: Trombofilia defineste tendinta organismului catre formare de cheaguri in interiorul vaselor de sange. Aceasta tendinta creste probabilitatea aparitiei unei tromboze venoase sau arteriale, a infarctului miocardic acut, a accidentului vascular cerebral si, la femeia insarcinata - avort spontan, adesea in primul trimestru al sarcinii.

Care sunt cele mai frecvente forme? 

Cum prevenim osteoporoza și ce rol au testele genetice în diagnostic

 osteo1

Osteoporoza rămâne una dintre bolile grave care afectează la ora aceasta peste 200 de milioane de persoane din întreaga lume. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății estimează o creștere a numărului de pacienți care vor suferi de osteoporoză ca urmare a îmbunătățirii speranței de viață. La ora actuală, 30 la sută dintre femeile din SUA și Europa, aflate la menopauză, au osteoporoză, însă nici bărbații nu sunt feriți.

Osteoporoza se manifestă prin scăderea densității minerale osoase, fapt ce crește semnificativ riscul de fractură. Iar o factură odată apărută va duce mult mai repede la o a doua, spun specialiștii - în aceste condiții, invaliditatea reprezintă un pericol major. Cele mai periculoase fracturi sunt cele de șold, pentru că sunt asociate cu o probabilitate mai mare de deces. Se estimează că anual se produc 1,7 milioane de fracturi de șold, ceea ce îi face pe cercetători să caute permanent soluții pentru a preveni și trata osteoporoza.

Testele genetice, cea mai bună cale de a depista intoleranțele alimentare

shutterstock 514585861

Intoleranțele alimentare nu sunt nici pe departe niște mofturi, ci afecțiuni grave care amenință sănătatea, iar cele mai frecvente și, din păcate, cele mai subdiagnosticate, sunt intoleranța la gluten și la lactoză. Există însă și vești bune. Testele genetice, precum cele efectuate în laboratoarele Genetic Center, pot spune cu certitudine dacă aveți aceste intoleranțe

  • Intoleranța la gluten

Cunoscută și sub numele de boală celiacă, afectează 1 din 200 de persoane la nivel mondial. Afecțiunea este una de tip autoimun și presupune că până și consumarea unor cantități chiar și nesemnificative de gluten (din pâine, de exemplu, sau alte alimente ce conțin cereale: grâu, secară, orz, ovăz) declanșează o reacție imună la nivelul intestinului subțire, ce distruge mucoasa intestinală și împiedică asimilarea corectă a nutrienților din hrana noastră. Netratată, poate duce la depresie, infertilitate și chiar cancer gastro-intestinal.

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 6

    Centre de lucru / recoltare:

  • București - Strada Av. Ghe Stâlpeanu, nr. 21 A, Sector 1 (zona Piata Domenii) , 0786 093 567 / 0723 506 641
  • Cluj-Napoca - str. Observatorului, nr. 109 (intrarea prin Str. Pădurii, nr 2), 0729 931 700 / 0734 771 353
  • Brașov - Tel. 0721.373.709
  • Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Iași, Oradea, Satu Mare, Suceava, Zalău - 0785.204.251
  • Alba Iulia, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș - 0734.771.353
  • Constanța, Craiova, Pitești - 0786.055.771
  • Ploiești, Târgoviște - 0785.204.250